Десерт „Новорічний смаколик“

Veröffentlicht von

Зовсім не важливо, святкуєте ви Новий Рік чи ні, але підготувати святковий стіл навіть у домашніх умовах – просто необхідний атрибут цього дня. Не обов‘язково, щоб стіл ламався від кількості страв, можна приготувати менше, але більш вдало. Ну і, звісно ж, про десерт також потрібно не забути! А в цьому ми вам точно допоможемо! Зустрічайте нашу святкову новинку під назвою «Новорічний смаколик». Він однозначно стане зіркою вашого столу, адже привертатиме увагу своїм зовнішнім виглядом. Та не тільки вдалими декораціями можна притянути ваш погляд! Він ще й дуже смачний, адже має вдале та досить незвичне поєднання. Як ви вже зрозуміли, плюсів у цього десертику достатньо! Тому створіть у себе вдома новорічний настрій та приготуйте це легкий, оригінальний десертик!

десерт рецепт

Для його приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

– маршмеллоу ( приблизно 50 грамів)

– різнокольорові цукати ( орієнтовно 2 столові ложки)
– білий шоколад ( 4 квадратики)

– мангове пюре ( 4 столові ложки)

десерт інгредієнти
  • Час приготування – 5 хвилин
  • Кількість порцій -1

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Розпочнемо саме із мангового пюре. Ви можете купити одразу готовий варіант, або ж приготувати його самостійно. Так ви будете впевнені в тому, що в домашньому варіанті буде тільки натуральне манго, без лишніх добавок, барвників та емульгаторів. Для цього обов’язково підберіть справді спілий та м’який плід, щоб він легше очистився. А як правильно це зробити? Ось декілька рекомендацій: дозріле манго має гладку, блискучу шкірку з яскравим і насиченим відтінком – незалежно від того, який колір має плід ( вони можуть бути жовті, зелені, червоні). Якщо на шкірці видно темні цятки, то це свідчить якраз про ідеальний спілий стан фрукту! Отже, сполосніть манго, потім розріжте його навпіл. Дістаньте кістку. Далі візьміть 2 половинки та зробіть надрізи на м’якоті у вигляді квадратиків. Після цього натисніть зі сторони шкірки, наче вичавляючи всю м’якоть. Так ви легко виштовхнете квадратики м’якоті на зовні та зможете помістити їх у блендер. От і все, залишилось тільки збити все в блендері і ароматне пюре манго готове!

ніжний десерт
Крок 2.

На черзі у нас маршмеллоу. Відділіть потрібну кількість цих м’якеньких шматочків на окрему тарілку. Зверніть увагу на те, що шматки повинні бути більшого розміру, щоб відчувалась ніжна консистенція маршмелоу.

ефектний десерт

Крок 3.

Тепер візьміться за цукати. Їх також потрібно відділити на окрему тарілку. 

яскравий десерт

Враховуючи те, що цукати виготовляються з фруктів, вони містять у собі практично всі ті вітаміни та мікроелементи, які містять фрукти, що використовуються для їх приготування. Звісно ж, користь свіжих фруктів не зрівняється із цукатами, проте досить вагома частка корисних для організму речовин все-таки зберігається в цих яскравих шматочках. Цукати цитрусових плодів, наприклад, містять у собі вітаміни A, С, B, P, які позитивно впливають на зміцнення імунітету, покращують серцево-судинну систему. Вітамінний склад цукатів визначається сортами ягід та фруктів, з яких виготовляються цукати. Ну і, звісно ж, цукати корисніші від звичайних солодощів (цукерок, шоколаду, тортів).

Крок 4.

Підготуйте приблизно 20 грамів білого шоколаду. Саме ці шматочки ніжного кольору забезпечать хороший настрій та відмінний смак!

легкий десерт

Крок 5.

Ми перейшли до основного етапу – формування самого десерту. Для того, щоб зробити подачу дуже ефектною візьміть келих подовгастої форми. Помістіть його на велику тарілку. Тепер акуратно наповніть його пюре з манго. Зверху додайте маленькі шматочки кольорових цукатів. Тепер викладіть декілька шматків повітряного маршмеллоу і білий шоколад. За бажанням можете прикрасити всередині листям м’яти. На зовні, збоку келиха, можна виставити ще декілька шмтків маршмеллоу. От і все, дуже ніжний та не схожий на інші десерти „Новорічний смаколик“ готовий до споживання. Він точно здивує своєю подачею та подарує незабутні смакові відчуття. Смачного! 

десерт приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert